INLOGGEN COMPASITY
Nieuws, Ontwikkeling, Tips, UWV

NL leert door!

NL leert door!

Alle werkenden (inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers) en werkzoekenden kunnen per 1 augustus 2020 een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur met de subsidieregeling NL leer door!

De subsidieregeling NL leert door! is gratis, en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Tot het einde van dit jaar is er budget voor 20.000 ontwikkeladviezen (à € 700,= per traject).

Minister Koolmees: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Loopbaanadviseurs geven deskundig advies
Het ontwikkeladvies kan een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Ook kan de loopbaanadviseur mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Onderdeel van het ontwikkeladvies is de arbeidsmarktscan. Deze geeft inzicht in kansrijke opties voor werk op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Aan het einde van het traject krijgen mensen een ontwikkelplan mee.

Aanvragen van een kosteloos ontwikkeladvies kan direct bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf in de buurt. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, verzorgt de loopbaanadviseur zelf de aanvraag van de subsidie en handelt de administratie verder af.

Lees er meer over op de site van de Rijksoverheid.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Contact
Login Verzuimzignaal