INLOGGEN COMPASITY
Nieuws, Tips

Help, mijn werknemer heeft stress!

Help, mijn werknemer heeft stress!

Eén van de grootste oorzaken van langdurig verzuim zijn stress, werkdruk en burn-out. 
Wat kun je als werkgever doen wanneer een werknemer stress heeft? Waarom ervaart de ene werknemer stress en doet de andere dat niet? 

Ter voorkoming van stressklachten is het van belang dat deze tijdig gesignaleerd worden en dat men hierover met de werknemer in gesprek gaat. Toon oprechte interesse in de werknemer en draag waar mogelijk oplossingen in het werk aan. Bijvoorbeeld de mogelijkheid tot extra vrij nemen, een dagje thuiswerken of extra ondersteuning op de werkvloer. 

Soms is het verstandig om de werknemer preventief naar de bedrijfsarts te sturen. 

Aandacht hebben voor de werknemer is van groot belang! Door actief aandacht te geven aan stress maar ook aan het zoeken van een oplossing, laat je als werkgever zien dat je dit belangrijk vindt. 

Op het moment dat de werknemer zich ziek meldt wordt het lastiger. Vanwege de privacywetgeving mag je als werkgever niet vragen naar de oorzaak of welke sociale en medische aspecten dan ook. De werknemer wordt uitgenodigd voor een afspraak met de bedrijfsarts. Deze mag wel doorvragen naar de medische kant en zal de werkgever adviseren over de mogelijkheden van de werknemer, eventuele passende interventies en de verwachtingen voor de re-integratie. 

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Contact
Login Verzuimzignaal